ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: Όλοι θα χρησιμοποιούσατε Windows Mobile, αλλά τα έκανα θάλασσα

0

Ίσως να μην το θυμάστε, αλλά κάποτε η Microsoft είχε φτιάξει ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, το οποίο το ονόμασε Windows Mobile, με στόχο να χτυπήσει το iOS και το Android.

Αν δεν το θυμάστε, δεν ευθύνεστε εσείς, αλλά η ίδια η Microsoft και η διαχείριση του συστήματος, που ουσιαστικά ποτέ δεν κατάφερε να πιάσει με το κοινό και τελικά «έσβησε» άδοξα.

Πώς όμως ένας γίγαντας της πληροφορικής όπως η Microsoft απέτυχε να αποκτήσει ισχυρό «πάτημα» στην πιο αναπτυσσόμενη τεχνολογική αγορά;

Όπως ομολόγησε ο ιδρυτής της εταιρείας, Μπιλ Γκέιτς, το πρόβλημα ήταν η αγωγή που είχε ασκήσει στην Microsoft το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για μονοπωλιακή πρακτική.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γκέιτς παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ απασχολημένος από την αγωγή και δεν ασχολήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη εταιρεία όσο σοβαρά θα έπρεπε με το Windows Mobile.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Microsoft βρέθηκε στο «παρά πέντε» από το να εγκαταστήσει το Windows Mobile σε ένα κινητό τηλέφωνο της Motorola (μάλλον το Μοto Droid του 2009, το οποίο κυκλοφόρησε με Android και ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο).

«Ήμασταν τόσο κοντά, αλλά ήμουν πολύ απασχολημένος και τα έκανα θάλασσα» είπε ο Γκέιτς. «Αργήσαμε τρεις μήνες με το τηλέφωνο της Motorola, […] και μετά κανείς δεν ήξερε για το Windows Mobile».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί αλλιώς, «τώρα όλοι θα χρησιμοποιούσατε Windows Mobile, αντί για Android».

Ο τηλεθεατής της έσωσε τη ζωή όταν εντόπισε μια μεγάλη κύστη στο λαιμό της

Προηγούμενο άρθρο

Κυψέλη: Εντοπίστηκαν 27 άτομα σε σπίτι με κάγκελα μέσα – έξω

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα Άρθρα