ΚΟΣΜΟΣ

Δεν βγαίνουν απ’ το νερό οι αγελάδες: Καύσωνας 50 βαθμών στο Πακιστάν και εικόνες κλιματικής τρέλας

0

Ο παρατεταμένος καύσωνας στο Πακιστάν αποδίδεται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό στην κλιματική αλλαγή.

Οι αφόρητες θερμοκρασίες συνεχίζονται από τα τέλη Απριλίου, με αποτέλεσμα να εκτυλίσσονται πρωτοφανείς σκηνές όπως η ομαδική βύθιση των αγελάδων στο νερό προκειμένου να δροσιστούν.

Σε κάποιες περιοχές οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, με τις αρχές να προειδοποιούν για κίνδυνο λειψυδρίας και κινδύνους για την υγεία.

Ο πακιστανικός Τύπος ανέφερε ότι πρόβατα πέθαναν από θερμοπληξία και αφυδάτωση στην έρημο Χολιστάν στο Πουντζάμπ, την πιο πολυπληθή επαρχία της χώρας και σιτοβολώνα της.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος έλλειψης τροφίμων και σοδειών φέτος στη χώρα, αν συνεχιστεί η λειψυδρία», υπογράμμισε ο Χάσαν.

Ο καύσωνας πλήττει και τη γειτονική Ινδία, όπου η θερμοκρασία έφτασε χθες τους 48,1 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Μπάρμερ της επαρχίας Ραζαστάν.

Το Πακιστάν, με πληθυσμό μεγαλύτερο των 220 εκατομμυρίων, κατατάσσεται όγδοο στη λίστα των χωρών που θεωρούνται οι πλέον ευάλωτες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, παρότι ευθύνεται για λιγότερο του 1% του συνόλου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως.

Ανατροπή με τον θάνατο γυναίκας από φωτιά σε διαμέρισμα – Μαχαίρωσε τη μητέρα του και έβαλε φωτιά να κάψει το σπίτι τους!

Προηγούμενο άρθρο

Συναγερμός για την εξαφάνιση 35χρονου στη Γλυφάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα Άρθρα