ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΑΞΙΔΙ

Επίγειος παράδεισος η Ελλάδα – Το σύμπλεγμα νησιών όπου συρρέουν κατά δεκάδες κότερα και ιστιοφόρα (ΒΙΝΤΕΟ)

0

Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος και όχι άδικα. Υπάρχουν μέρη όπου οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε, τα οποία είναι εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς και αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες με… βαριά πορτοφόλια, με ιδιωτικά κότερα και ιστιοφόρα.

Απέναντι από τη Λευκάδα, νότια του πανέμορφου νησιού του Ιονίου, βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νησιών που κρύβουν μια άγρια ομορφιά που γοητεύει και σε καλεί να την ανακαλύψεις.

Τα γνωστά Πριγκηπονήσια, είναι ο επίγειος παράδεισος για όσους ψάχνουν ήρεμες διακοπές. Το διάσημο σύμπλεγμα αποτελείται από τον Σκορπιό (το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση), το Μαδούρη (τόπος καταγωγής του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη), η Σπάρτη, το Σπορπίδι, το Χελώνι, ο Κάστος, ο Κάλαμος και το Μεγανήσι.

Όποιος έχει βρεθεί, έχει δει τα δεκάδες σκάφη που δένουν στις ακτές αυτών των νησιών, και αν είναι τυχερός θα έχει ακούσει ιστορίες από τους ντόπιους, για το ποιοι διάσημοι έχουν βρεθεί στα μέρη τους.

Αρχηγοί κρατών, δισεκατομμυριούχοι, ηθοποιοί, βασιλείς όλοι θέλησαν να δουν από κοντά την φυσική ομορφιά αυτών των νησιών. Το Μεγανήσι είναι το πιο δημοφιλές, αφού στη μία πλευρά του νησιού, νομίζεις ότι περπατάς μέσα στο πέλαγος, και η άλλη είναι γεμάτη μικρά λιμανάκια που σου δίνουν την αίσθηση ιδιωτικής πισίνας.

Φράγκοι, Οθωμανοί, Ιταλοί, θέλησαν να τον επισκεφθούν αλλά πάντα κρατούσε την αυτονομία του. Εκτός από τις υπέροχες παραλίες και τα φυσικά τοπία που θα σε ανταμείψουν, οι κάτοικοι του νησιού, δεν σε βλέπουν σαν τουρίστα αλλά σαν φιλοξενούμενο.

Το βίντεο και οι αποκαλύψεις για το τρίτο πρόσωπο – Τι λέει η οικογένεια της 16χρονης

Προηγούμενο άρθρο

Τα «Idols» του Σάκη Ρουβά και πώς εμπλέκεται ο… Ανδρέας Παπανδρέου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα Άρθρα