AUTOΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Επίδομα καυσίμων ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ΙΧ με βενζίνη ή diesel

0

Συνεχίζονται ελεύθερα οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης όπου οι πολίτες με κωδικούς Taxisnet κάνουν αίτηση για απευθείας κατάθεση ή για άυλη κάρτα προκειμένου να λάβουν το ποσό της ενίσχυσης.

Ωστόσο το παράδοξο είναι ότι δικαιούχοι είναι και όσοι διαθέτουν… ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ναι, καλά διαβάσατε. Δικαιούχοι είναι όσοι διαθέτουν ΙΧ που δεν χρεάζονται για να κινηθούν ούτε βενζίνη ούτε diesel αλλά διαθέτουν αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα.

Και αυτοί οι ιδιοκτήτες μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν χρήματα καταχωρώντας την πινακίδα του αυτοκινήτου του.

Παράλληλα, μεγάλο αριθμό αιτήσεων εξακολουθεί να δέχεται το Fuel Pass, η εφαρμογή για την επιδότηση καυσίμων.

Η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων βρίσκεται στο vouchers.gov.gr και αιτήσεις μπορεί να υποβάλλουν πλέον όλοι οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας περιορίζεται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων και η χρήση και εγκατάστασή της απαιτεί την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για ανέπαφες συναλλαγές. Ήταν ένα θέμα που είχε αναδείξει πρώτο το Dnews.

Στο μείζον αυτό πρόβλημα η απάντηση του υπουργείου ήταν όσοι έκαναν αίτηση για άυλη κάρτα αλλά το κινητό τους είναι ασύμβατο με την εφαρμογή NFC, μπορούν να λάβουν την επιδότηση από την συσκευή ενός… συγγενή τους.

Fuel Pass: Και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δικαιούνται επιδότηση

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι την επιδότηση καυσίμου δικαιούνται και οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία ούτως ή άλλως απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας -μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την αίτηση.

Η διαδικασία που ακολουθούν όσοι έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο -τα κόστη χρήσης του οποίου έχουν αυξηθεί σημαντικά, λόγω της εκρηκτικής ανόδου του ρεύματος- είναι πανομοιότυπη με τους άλλους τύπους οχημάτων:

Οι δικαιούχοι μπαίνουν στην πλατφόρμα Fuel Pass μέσω των διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet).

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Μητσοτάκης: Αναδρομική επιστροφή ποσών για το ρεύμα – Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής

Προηγούμενο άρθρο

Διάλογος ντοκουμέντο – Όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου αγωνιούσε μήπως δεν βρεθεί το γονιδιακό πρόβλημα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα AUTO

Περισσότερα Άρθρα