Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ

Γιατί αυτός ο αριθμός αποφεύγεται στα καθίσματα στο αεροπλάνο

0

Αν είστε από τους παρατηρητικούς επιβάτες θα έχετε προσέξει ότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν σειρά καθισμάτων με τον αριθμό 13. Η σειρά στο αεροπλάνο φτάνει ως το 12 και μετά συνεχίζει από το 14 και μετά.

Κι όμως! Ο λόγος είναι καθαρά προληπτικός. Πολλοί άνθρωποι έχουν διάφορες προλήψεις και ειδικά όσον αφορά στις πτήσεις τους. Άλλοι θέλουν να επιβιβαστούν σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή να έχουν ακόμη και μια συγκεκριμένη θέση στο αεροπλάνο τους. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, «τρέχουν» πάντα να κάνουν εγκαίρως check in ηλεκτρονικά ώστε να προλάβουν την επιθυμητή θέση.

Υπάρχουν πολλά είδη προλήψεων αλλά σίγουρα τα περισσότερα από αυτά περιστρέφονται γύρω από τον αριθμό 13. Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν τη σειρά με τον αριθμό 13 στις πτήσεις τους.

Και γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή σκέφτηκαν ότι έστω και λίγο μπορεί κάποιος επιβάτης να σκεφτόταν ότι κάθεται σε μια πτήση στον άτυχο αριθμό.

Με το πέρασμα των ετών οι εταιρείες που δεν έχουν τον αριθμό 13 στις σειρές των καθισμάτων μειώθηκαν. Ωστόσο υπάρχουν, ακόμη αρκετές που εξακολουθούν να υιοθετούν αυτήν την τακτική.

Εκτός όμως από το 13 υπάρχουν και άλλοι αριθμοί που μπαίνουν σε αυτό το «παιχνίδι» της πρόληψης.

Έτσι, ανάλογα με τις προλήψεις κάθε πολιτισμού οι αριθμοί που αποφεύγουν οι διάφορες αεροπορικές εταιρίες στο αεροπλάνο ποικίλουν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νούμερο 4. Αυτό θεωρείται δυσοίωνο για τους Ιάπωνες, επειδή στη γλώσσα τους ηχεί, όπως η λέξη «θάνατος». Επίσης και το 9 στα ιαπωνικά, προφέρεται όπως το «μαρτύριο», γεγονός που τα καθιστά «απαγορευμένα» σε πολλές αεροπορικές της χώρας.

Όσον αφορά στους Ιταλούς, ο αρνητικός αριθμός είναι το 17. Στην λατινική αρίθμηση το 17, γράφεται ως «VΧΙΙ».

Αναγραμματίζεται, λοιπόν, ως «VIXI», που σημαίνει «υπήρξα, έζησα».

Ωστόσο οι προλήψεις στο αεροπλάνο δε σταματούν μόνο στον αριθμό των θέσεων καθώς ο αριθμός 13 αποφεύγεται συχνά και στον αριθμό των πτήσεων.

Καστός: Το μικρότερο κατοικημένο νησί του Ιονίου -Το μυστικό ενός ηλικιωμένου ζευγαριού για 65 χρόνια κοινής ζωής – ΒΙΝΤΕΟ

Προηγούμενο άρθρο

Πώς να την ρίξεις στο κρεβάτι από το 1ο ραντεβού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ

Περισσότερα Άρθρα