Business

Η αγορά ακινήτων παρουσιάζει υποσχόμενα σημάδια ανάκαμψης

0

Οι άνθρωποι βλέπουν ότι η πανδημία έχει φέρει πολλά προβλήματα στη βιομηχανία ακινήτων. Η ζήτηση για ακίνητα μειώνεται καθώς ο πελάτης δεν μπορεί να επισκεφθεί άμεσα το προϊόν για να μάθει περισσότερα σχετικά με την ποιότητά του, όπως έκανε ο αγοραστής ακινήτου στο παρελθόν. Ωστόσο, η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο. Κοντά στο τέλος του 2020, η αγορά ακινήτων, ιδίως η αγορά κατοικιών, παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση. Ακόμα και ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στην αγορά ακινήτων και τις επενδύσεις, ο Βασίλης Μηλιώνης, συνέστησε τους ανθρώπους να αγοράσουν ή να πουλήσουν το ακίνητο με προσεχτικό τρόπο, επειδή η κατάσταση της αγοράς δεν ήταν τόσο καλή όσο σήμερα.

Ένας από τους λόγους που οδηγούν την αγορά ακινήτων προς καλύτερη κατεύθυνση είναι το προϊόν και το επιτόκιο. Επί του παρόντος, η προσφορά προϊόντων ιδιοκτησίας είναι ανεπαρκής. Αυτή η προϋπόθεση είναι καλή για τον πωλητή επειδή το προϊόν του θα έχει υψηλή ζήτηση στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, ο αγοραστής μπορεί επίσης να το δει ως την ευκαιρία να πάρει το προϊόν που ήταν δύσκολο να αποκτήσει σε προηγούμενη περίοδο. Χάρη σε αυτήν την κατάσταση, ο τροχός της αγοράς ακινήτων άρχισε να περιστρέφεται για άλλη μια φορά. Και, ο ειδικός Βασίλης Μηλιώνης προβλέπει ότι θα κινηθεί ακόμη γρηγορότερα το επόμενο έτος, που θα μπορούσε να είναι η χρονιά που η βιομηχανία ακινήτων θα ανέβει στην κορυφή της ιστορίας της.

Ο Βασίλης Μηλιώνης παρατήρησε επίσης κάποιες αλλαγές στο επιτόκιο του ακινήτου. Φέτος και ίσως το επόμενο έτος θα έχουμε ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια που μπορούν να βρουν οι πελάτες στην αγορά ακινήτων. Τα χαμηλά επιτόκια που πολλοί κτηματομεσίτες βάζουν στο προϊόν τους είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η αγορά ακινήτων φαίνεται τόσο πολλά υποσχόμενη σήμερα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου ο αριθμός των πελατών μειώνεται δραστικά, μια εταιρεία έχει κάποια προβλήματα στην πώληση του προϊόντος της. Έτσι, για να καλυφθεί το όριο αυτού του έτους, πολλές εταιρείες ακινήτων προσπαθούν να προσφέρουν οφέλη στους πελάτες που θέλουν να αγοράσουν το προϊόν τους, μειώνοντας το επιτόκιο.

Τα προϊόντα ακίνητης περιουσίας, ειδικά στα προάστια των πόλεων, έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σήμερα. Υπάρχει μια τάση όπου πολλοί άνθρωποι που ζούσαν στη μεγάλη πόλη μετακινούνται στα προάστια για να ζήσουν πιο ήσυχα. Χάρη σε αυτήν την τάση, ο Βασίλης Μηλιώνης είπε ότι η αγορά ακινήτων σε αυτές τις περιοχές έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Με μια μεγαλύτερη εξάπλωση της συγκεκριμένης ανάγκης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση σήμερα.

Τα σημεία που πρέπει να εστιάσουν οι τράπεζες για την αποκατάσταση της παγκόσμιας χρηματοδότησης

Προηγούμενο άρθρο

Τρεις πολλά υποσχόμενες μετοχές ακινήτων προτείνει ο Βασίλης Μηλιώνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα Business

Περισσότερα Άρθρα