ΓΥΝΑΙΚΑΥΓΕΙΑ

Κι όμως το κάνεις λάθος – Πότε ΔΕΝ πρέπει να ζυγιζόμαστε

0

ο τακτικό ζύγισμα είναι απαραίτητο για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας μιας δίαιτας ή της άσκησης. Είναι σημαντικό να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα για να έχετε μια σαφή εικόνα για τα κιλά σας.

Θα πρέπει να ζυγίζεστε κάθε φορά την ίδια ώρα –κατά προτίμηση το πρωί, πριν φάτε οτιδήποτε– για να μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά το βάρος σας σε βάθος χρόνου. Ορισμένες φορές ωστόσο, η ζυγαριά δεν δίνει ακριβές αποτέλεσμα και μπορεί να σας μπερδέψει.

Δείτε σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφύγετε να ζυγιστείτε:

1. Μετά από μια πολύ σκληρή προπόνηση: Η έντονη άσκηση συνοδεύεται αναπόφευκτα από μικρές ρήξεις στους μυς, οι οποίες αποκαθίστανται με τη συσσώρευση υγρών στο σημείο. Αυτή η αυξημένη ροή υγρών μεταφράζεται σε μια πλασματική αύξηση στον δείκτη της ζυγαριάς. Περιμένετε να περάσουν δύο μέρες και ζυγιστείτε μετά για πιο ακριβή μέτρηση.

2. Μετά από μια πολύωρη πτήση: Τέσσερις ή και περισσότερες ώρες μέσα στο αεροπλάνο μπορεί να οδηγήσουν σε ανισορροπία υγρών και ηλεκτρολυτών στο σώμα, με αποτέλεσμα –και στην περίπτωση αυτή– τη φαινομενική αύξηση του βάρους. Εάν (για κάποιο λόγο που δεν μας αφορά) θέλετε οπωσδήποτε να ζυγιστείτε μετά από ένα ταξίδι με αεροπλάνο, φροντίστε να καταναλώσετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης και να αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, αφού προκαλούν περαιτέρω αφυδάτωση.

3. Αφού φάτε σούσι ή σούπα: Ένα αλμυρό γεύμα οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, επομένως η ένδειξη της ζυγαριάς θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

4. Την εβδομάδα πριν από την περίοδο: Περίπου πέντε μέρες πριν έρθει η περίοδος παρατηρούνται ορμονικές μεταβολές που συνεπάγονται αυξημένη κατακράτηση υγρών και φούσκωμα. Η μέτρηση θα είναι πιο ακριβής δύο με τρεις μέρες μετά την πρώτη μέρα της περιόδου.

Μήνυση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής κατά του πρώην Αρχηγού για το Μάτι

Προηγούμενο άρθρο

”Θρίλερ” εξελίσεται κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα με τα τουρκικά αλιευτικά: Κινητοποιήθηκε το Λ.Σ. και το Π.Ν…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΓΥΝΑΙΚΑ

Περισσότερα Άρθρα