ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εντατικοί οι έλεγχοι από το Λιμενικό σε λιμάνια και πλοία

0

Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε λιμάνια και πλοία από το Λιμενικό Σώμα, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου με στόχο την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Κοκκάλας, ανέφερε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προβεί σε χιλιάδες ελέγχους στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν πλόες και έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 600 διοικητικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι εστιάζονται κυρίως στις υποχρεώσεις των επιβατών πριν από την είσοδό τους στο πλοίο ή κατά τη διάρκεια του πλου όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων καθώς και στις υποχρεώσεις των ναυτιλιακών εταιρειών και των πληρωμάτων των πλοίων.

Ο κ. Κοκκάλας τόνισε ότι οι έλεγχοι διενεργούνται και εν πλω και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει συμμόρφωση θα υποβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης τα στελέχη του Λιμενικού έχουν αναγκαστεί να επιβάλλουν και ποινικές κυρώσεις.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κορονοϊός: Μήνυμα από το 112 στα κινητά πολιτών και τουριστών σε Πάρο-Αντίπαρο – Τι αναφέρει

Προηγούμενο άρθρο

Απίστευτο περιστατικό στο Αντίρριο: Παρασύρθηκε από ρεύματα και τον έσωσε το ferry boat (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα Άρθρα