ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με φυλάκιση έως 3 χρόνια κινδυνεύει ο Λαφαζάνης

0

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η ερχόμενη Τετάρτη για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ημέρα κατά την οποία θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για παρεμπόδιση πλειστηριασμού.

Τον κ. Λαφαζάνη είχε μηνύσει Λιβεριανό fund με έδρα την πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια, που ενδιαφερόταν να κάνει προσφορά σε πλειστηριασμό ο οποίος ωστόσο ματαιώθηκε από την παρέμβαση του κινήματος στο οποίο μετείχε ο κ. Λαφαζάνης, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Λαφαζάνης επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι 3 έτη.

Οι πλέον επαχθείς κατηγορίες κατά του Παν. Λαφαζάνη είναι η παράβαση του άρθρου 334/3Α για διατάραξη κοινής ειρήνης και του άρθρου 396 για παρακώλυση συναγωνισμού, το οποίο άρθρο μετατράπηκε από τους Τσίπρα και Κοντονή σε ιδιώνυμο αδίκημα κατά τα πρότυπα αδικημάτων πολιτικής δίωξης της μετεμφυλιακής περιόδου.

«Πολιτική δίωξη»
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iksra ότι η δίωξη κατά Λαφαζάνη με τη γνωστή και διάφανη δημοκρατική ιστορική διαδρομή πολιτικών και κοινωνικών αγώνων είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η μόνη φορά που ο Παν. Λαφαζάνης υπέστη διώξεις και κάθισε στο εδώλιο ήταν μόνο επί Χούντας για την αντιδικτατορική του δράση και υπογράμμιζαν ότι θεωρούν βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή ότι ο Παν. Λαφαζάνης υφίσταται για δεύτερη φορά πάλι μια καθαρά πολιτική δίωξη, στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς όπου ένας ιδιόμορφος ολοκληρωτισμός, σκεπάζει την χώρα.

Οι ίδιοι πολιτικοί και νομικοί κύκλοι χαρακτήριζαν βαθύτατη υποκρισία και εντελώς αδιανόητο ως γεγονός το ότι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί του κατεστημένου που βούλιαξαν την χώρα, την καταχρέωσαν, την λεηλάτησαν και την λήστεψαν. Όλοι εκείνοι που λειτούργησαν ως αρπακτικά και βαρύνονται με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πραξικοπήματα, όχι μόνο δεν έχουν κατηγορηθεί για το παραμικρό αλλά και συνεχίζουν ανενόχλητοι από κυβερνητικές και θεσμικές θέσεις το καταστροφικό και ληστρικό έργο τους και μόνο ο Παν. Λαφαζάνης είναι ο ένοχος και κατηγορούμενος και σειρά άλλων αγωνιστών, γιατί πάλεψε και παλεύει για να σταματήσει η βάρβαρη αρπαγή σπιτιών, επαγγελματικής στέγης και λαϊκών περιουσιακών στοιχείων από φτωχά νοικοκυριά , μικρούς επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Ο ίδιος ο κ. Παν. Λαφαζάνης, δήλωσε στην Iskra ότι θα είναι ανεπίτρεπτη η αναβολή της δίκης, όπως συνήθως μεθοδεύεται σε αυτές τις περιπτώσεις για λόγους υπεκφυγής και πολιτικής ομηρίας.

Η δίκη του, θα διεξαχθεί από το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στη Σχολή Ευελπίδων στις 30/10/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 πμ, Κτίριο 7, Αίθουσα 1.

Σκάφος «έφυγε» από τον κοτσαδόρο αυτοκινήτου στην Αττική Οδό – Αναποδογύρισε στη μέση του δρόμου! ΒΙΝΤΕΟ

Προηγούμενο άρθρο

Σάκης Αρναούτογλου: Κατεβάστε χειμωνιάτικα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα Άρθρα