ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού…

0

Τον προσεχή Νοέμβριο, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, καλώς εχόντων των πραγμάτων έως το τέλος του 2020 θα είναι διαθέσιμες για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. περίπου 30.000.000 δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19. Ως εκ τούτου, στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 600.000 δόσεις.

Το εμβόλιο, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, παρασκευάζεται από την εταιρεία AstraZeneca, από την οποία έχουν ήδη αγοράσει όλα τα κράτη-μέλη, με την Κομισιόν, η οποία επενδύει σε έξι πιθανά εμβόλια, με διαφορετικές δόσεις παραγγελίας από τα κράτη-μέλη, να έχει ως στόχο τις 300 εκατομμύρια δόσεις.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να εξασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για ορισμένα κράτη-μέλη, με βασικότερες ανησυχίες να παραμένουν ο χρόνος, η αποτελεσματικότητα και η προσιτή τιμή.

Από τη στιγμή, εξάλλου, που οι πολιτικές εμβολιασμού είναι εθνικές, εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά το να αποφασίσει τις πληθυσμιακές ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα. «Θέλουμε όλα τα κράτη-μέλη να έχουν την ίδια τιμή και να το λάβουν ταυτόχρονα. Έχουν αποφασίσει ποια εμβόλια θέλουν. Στη συνέχεια θα τα αγοράσουν», είπε ο αξιωματούχος. Σε φτωχότερες χώρες, πάντως, η Κομισιόν θα επιδιώξει να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση.

Την ίδια ώρα, έντονη παραμένει η κριτική προς την Κομισιόν για έλλειψη διαφάνειας στα συμβόλαια που υπογράφει με τις εταιρίες, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι έχουν συμπεριληφθεί όροι υπέρ των εταιριών, σε περίπτωση ανεπιθύμητων παρενεργειών.

«Βουτιά» θανάτου για νεαρό από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας

Προηγούμενο άρθρο

Ιερέας με μάσκα σωριάζεται νεκρός ενώ έκανε κήρυγμα – Δείτε το βίντεο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα Άρθρα