ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο πανεύκολος τρόπος να φτιάξεις λαχταριστές γαρίδες

0

Ως ένα από τα πιο λαχταριστά θαλασσινά, οι γαρίδες αρέσουν στους περισσότερους. Μόνο που μοιάζουν μπελαλίδικες.

Είτε κατεψυγμένη είτε φρέσκια, η γαρίδα γίνεται με πολλούς τρόπους και στέφεται βασίλισσα σε όποια συνταγή κι αν μπει.

Ένας από τους γρηγορότερους και πιο απλούς τρόπους να τη φτιάξεις είναι να τη σοτάρεις στο τηγάνι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γαρίδες, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μία κουταλιά βούτυρο, μία σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφού καθαρίσεις τις γαρίδες, ιδανικά κόβεις με ένα ψαλίδι το κέλυφος κατά μήκος της ράχης και αφαιρείς πανεύκολα τη μαύρη φλέβα της ουράς, και τις στεγνώσεις καλά με χαρτί κουζίνας, είναι έτοιμες για το τηγάνι.

Σε ζεστό λάδι, προσθέτεις τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά και τις αφήνεις για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Τις περιχύνεις με βούτυρο, σκόρδο, χυμό λεμονιού και μαϊντανό και είναι έτοιμες.

Αν φτιάξεις και μια μακαρονάδα, είσαι βασιλιάς…

Βάσεις 2020: Υποψήφιος μπήκε σε σχολή γράφοντας… μόνο το όνομά του!

Προηγούμενο άρθρο

Πριν ρίξει το ελαιόλαδο στο τηγάνι το πασπάλισε με αλάτι – Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Περισσότερα Άρθρα