ΚΟΣΜΟΣ

Τα συγκλονιστικά λόγια ενός ετοιμοθάνατου πατέρα: «Το παιδί μου θα με θυμάται;»

0

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια ενός ετοιμοθάνατου πατέρα, ο οποίος δημοσίευσε σε blog ένα διαφορετικό αντίο στα παιδιά και τη γυναίκα του.

Ο Άνταμ Κάτερμολ από το χωριό Littleover στη Μεγάλη Βρετανία είναι 36 χρονών και έχει καρκίνο του εντέρου στο τελευταίο στάδιο. Διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από 4 εβδομάδες και από τότε η ζωή του έχει αλλάξει ριζικά.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά: τον 6χρονο Χάρι, τον 4χρονο Τζέικομπ και την 17 μηνών Ρόζι. Στο κείμενο που ανέβασε στο blog αναφέρεται στα παιδιά αλλά και τη γυναίκα του. Για τους δυο γιους του αναφέρει: «Ελπίζω να μεγαλώσουν και να γίνουν υπέροχοι άντρες. Δεν θα μάθω ποτέ πλέον».

Στο ίδιο κείμενο μοιράζεται την ανασφάλεια του, ότι το μικρό του κοριτσάκι είναι πολύ μικρό για να τον θυμάται… «Θέλω να την δω να ξεκινάει το σχολείο, μέσα στη σχολική της φόρμα, να χοροπηδάει από εδώ κι από εκεί όπως ξέρω ότι θα κάνει. Θέλω να τη δω να αγαπιέται, πιθανόν να παντρεύεται (ποτέ δεν ξέρεις με την επόμενη γενιά, να της κρατάω το χέρι» αναφέρει.

«Πώς έμαθα ότι πεθαίνω»

Ο Άνταμ πήγαινε για δουλειά με το αμάξι του όταν ξαφνικά τον έπιασε ένας σφάχτης στο στομάχι και τον ανάγκασε να σταματήσει με το αμάξι και να καλέσει τις Αρχές. Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τον 36χρονο στο νοσοκομείο, όπου εκείνος ενημέρωσε τους γιατρούς ότι υπέφερε από πόνους στο στομάχι του εδώ και τρεις εβδομάδες.

Αμέσως οι γιατροί τον υπέβαλλαν σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Εκείνος ήταν στο νοσοκομείο και η γυναίκα του, Έμμα, έφυγε για να πάρει κάποια ρούχα για εκείνον.

«Η Έμμα έχει πάει στο σπίτι για να πάρει κάποια ρούχα καθώς είμαι ακόμα με τα ρούχα της δουλειάς. Η νοσοκόμα κάθεται στο κρεβάτι μου, είμαι μόνος με έναν χειρούργο που μόλις γνώρισα. Ο χρόνος επιβραδύνεται, ακούω τον ήχο που κάνουν οι δείκτες του ρολογιού. Όταν η νοσοκόμα ανοίγει το στόμα της για να μιλήσει, σχεδόν ξέρω τι θα πει πριν βγει ο ήχος από τα χείλη της.

Τα μάτια της κοιτάνε τα δικά μου. »Βρήκαμε έναν όγκο στο έντερο σας και έχει εξαπλωθεί στο συκώτι, τους λεμφαδένες και το περιτόναιο. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τίποτα στους πνεύμονές σας. Λυπάμαι πολύ που πρέπει να σας πω αυτό στην ηλικία σας». Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα καταφέρω να το πω στην σύζυγο μου για τέσσερα χρόνια και την καλύτερη μου φίλη για 10 χρόνια» τονίζει.

«Όλα όσα δεν θα κάνω με τα παιδιά μου»

Ο 35χρονος αναφέρεται πιο κάτω και στα παιδιά του. «Είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και κοιτάω από το παράθυρο τον όμορφο μπλε ουρανό, ο αέρας κουνάει τα πράσινα φύλα και τα κλαδιά. Ακούω τα πουλιά και παρατηρώ κάθε κίνηση της φύσης, από κάτω τα δυο αγόρια παίζουν και τα ακούω (για πόσο καιρό θα μπορώ να τους ακούω; Θα καταλάβουν;)

Εύχομαι όταν μεγαλώσουν να γίνουν υπέροχοι άντρες. Δεν θα μάθω ποτέ τώρα. Δεν θα τους δω ποτέ σε σχολικές παραστάσεις, δεν θα τους δω να ξεκινούν κάποιο άθλημα, δεν θα τους τρίψω το γόνατο τους όταν πέφτουν κάτω, δεν θα τους φιλήσω το κεφάλι όταν το χτυπήσουν, δεν θα δω την πρώτη τους κοπέλα, δεν θα τους παρηγορήσω στον πρώτο τους χωρισμό, δεν θα χοροπηδήσω από τη χαρά μου όταν πάρουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δεν θα τους χαιρετήσω όταν πάνε στο πανεπιστήμιο, δεν θα πιούμε μαζί για πρώτη φορά, δεν θα τους χαιρετήσω στην πρώτη τους δουλειά, δεν θα τους «γράψω» σε μαθήματα οδήγησης, δεν θα τους αγοράσω το πρώτο τους αμάξι, δεν θα τους υποδείξω πώς να συμπεριφέρονται στις πρώτες τους διακοπές χωρίς εμένα και την Έμμα, δεν θα τους ακούσω να τρυπώνουν κρυφά στο σπίτι (κλαίω ενώ τα γράφω αυτά και τους ακούω από κάτω).

Και μετά η μικρότερη μου, είναι μόλις 17 μηνών, το χαμόγελο της είναι ικανό να φωτίσει ένα δωμάτιο, το γέλιο της μπορεί να επηρεάσει διαθέσεις για ό,τι κι αν θέλει, για αυτό και ξέρω ότι θα μπορέσει να πάει μακρυά. Έχω τις ίδιες σκέψεις που έχω με τα αγόρια μου. Αλλά η χειρότερη σε αυτή την περίπτωση είναι το αν θα με θυμάται το κοριτσάκι μου. Ίσως να έχει μόνο φωτογραφίες που θα την κάνουν να με θυμάται. Αυτό είναι που μου ραγίζει την καρδιά. Το μικρό μου κοριτσάκι δεν θα έχει μία πατρική φιγούρα στη ζωή της για να της δείξει πως να συμπεριφέρεται στους άντρες. Το μικρό μου κοριτσάκι που αυτή τη στιγμή κοιμάται στον ώμο της Έμμα, το μικρό μου κοριτσάκι»…

Η οικογένεια πραγματοποιεί έρανο για να καταφέρει να μαζέψει χρήματα ώστε ο 35χρονος να υποβληθεί σε κάποια χειρουργεία με την ελπίδα ότι ίσως καταφέρει να ζήσει παραπάνω χρόνια.

newsbeast.gr

Ο βιαστής της Κέρκυρας με είχε αιχμάλωτη 14 ώρες και με βίασε πέντε φορές!

Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γεράκι κατέρριψε drone πάνω από το σπίτι του επιχειρηματία Γ.Αγγελόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα Άρθρα