ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι αλλαγές φέρνει το Android 11 – Πότε θα μπορέσετε να το εγκαταστήσετε

0

Η Google δεν ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά για το Android 11 και είναι μάλιστα εντός χρονοδιαγράμματος. Το νέο λειτουργικό θα καταφτάσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020, όπως είχε ανακοινωθεί.

Θα ακολουθήσει και η τρίτη δοκιμαστική έκδοσή του τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο το περιμένουμε κανονικά. Κάτι για 8 Σεπτεμβρίου είπε κάποια στιγμή η Google, αυτό μπορεί ωστόσο να αφορά μόνο στα Pixel κινητά.

Όποιος όμως έχει Pixel 2, 3, 3A ή 4, μπορεί να δοκιμάσει το νέο λειτουργικό, πάντα σε beta έκδοση.

Τι μας φέρνει όμως το νέο Android;

Το Android είναι πια ένα ώριμο λειτουργικό σύστημα και δεν του λείπουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Κι έτσι το Android 11 δεν φέρνει σημαντικά νέα πράγματα, παρά μικρές βελτιώσεις εδώ κι εκεί.

Τη διαχείριση του χάους κομίζει με πιο απλά μενού. Και βέβαια, όπως κάνει σταθερά κάθε νέο Android, αλλάζει και πάλι ο τρόπος χρήσης και εμφάνισης των ειδοποιήσεων. Τα notifications αλλάζουν τρόπο προβολής και διαχείρισης, ακόμα και τρόπο αλληλεπίδρασης με τις ανοιχτές εφαρμογές.

Το Android 11 φέρνει και μια νέα ζώνη λειτουργίας. Πλάι στα home screen, lock screen και quick settings, τώρα θα έχουμε και ένα power menu, προσφέροντας επιλογές ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής, reset και άλλα πολλά.

Το δημόσιο «ευχαριστώ» του Λευτέρη Λαζάρου στον Άκη Πετρετζίκη

Προηγούμενο άρθρο

Κορονοϊός: Στο τραπέζι επαναφορά των sms στο 13033 και τοπικά lockdown!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα Άρθρα