ΕΛΛΑΔΑ

Το FGA Center πρωτοπορεί φέρνοντας στην Ελλάδα την Ιατρική Ακριβείας!

0

Το FGA Center φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Ιατρική Ακριβείας!

Πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά το Κέντρο Εφαρμοσμένης Λειτουργικής Γονιδιωματικής σας δίνει τη δυνατότητα για Εξετάσεις Ιατρικής Ακριβείας!

Τι είναι όμως η Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) και που στοχεύει;

Όπως τονίζει ο Δρ. Ελευθέριος Γεωργακόπουλος, (Νευροφυσιολόγος | Μοριακός Βιολόγος | Γενετιστής) και επικεφαλής στο FGA Center:

» Η Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) στοχεύει σε στρατηγικές πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης που λαμβάνουν υπόψη την ατομική μεταβλητότητα την οποία ενσωματώνει στα γονίδια, στο περιβάλλον και στον τρόπο ζωής με έμφαση στο εξατομικευμένο γενετικό προφίλ για στη διάγνωση και στην εκτίμηση κινδύνου. Τα αποτελέσματα ερευνών συνεχώς επιβεβαιώνουν σαφώς ότι η πρόληψη των μη μεταδοτικών ασθενειών απαιτεί παρεμβάσεις που στοχεύουν ταυτόχρονα σε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου».

Πώς μπορούμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας προς το καλύτερο;

«Έχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τις εξετάσεις μπορούν να δοθούν και να εφαρμοστούν εξατομικευμένα οδηγίες για την αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής καθώς και να προγραμματιστούν ετήσιοι έλεγχοι σε σχέση με την ατομική μεταβλητότητα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων οδηγούν σε εξατομικευμένη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής π.χ. για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, αλλά και σε συνδυασμό με φαρμακευτικά σκευάσματα για την πρόληψη είτε της μικροφλεγμονής είτε της υπερλιπιδαιμίας όπως σε περιπτώσεις αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου σε συνδυασμό των μεταλλάξεων και του διαταραγμένου μεταβολομικού και λιπιδομικού προφίλ».

Πώς ελέγχεται στην Ιατρική Ακριβείας η ατομική μεταβλητότητα στα γονίδια, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής;

Στην Ιατρική Ακριβείας χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι για την εξακρίβωση της ατομικής μεταβλητότητας: Το εξατομικευμένο γενετικό προφίλ αναλύεται με την αποσαφήνιση – ανίχνευση και την πιστοποίηση των SNPs των γονιδίων στόχων. Οι πολυμορφισμοί αυτοί διαφοροποιούν την ανταπόκριση του κάθε ανθρώπου και επιβεβαιώνουν ότι το γενετικό προφίλ, μας οδηγεί στη διάγνωση και την εκτίμηση κινδύνου και μας κάνει ξεχωριστούς. Η επίδραση του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής αναλύεται με την μεταβολομική ανάλυση, που περιλαμβάνει την μεταβολομική στα ούρα, την λιπιδομική και αμινομική στο πλάσμα. Έτσι η μεταβολομική που εκτελείται ανταποκρίνεται σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση μεταβολιτών, δηλαδή  μικρών μορίων (< 1 kDa) ενός οργανισμού ή ενός συγκεκριμένου βιολογικού δείγματος. Η μεταβολομική, σκιαγραφεί τους μεταβολίτες μέσα σε ένα κύτταρο ή ένα βιολογικό σύστημα και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη μελέτη της επίδρασης της γενετικής παραλλαγής, της νόσου, της εφαρμοζόμενης θεραπείας ή της διατροφής στην ενδογενή μεταβολική κατάσταση των οργανισμών, του οξειδωτικού στρες και της γήρανσης.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Λειτουργικής Γονιδιωματικής, που διερευνά και προτείνει εξειδικευμένες εξετάσεις της κυτταρικής λειτουργίας εδώ και 12 χρόνια, τώρα κάνει την επανάσταση. Εξετάσεις Ιατρικής Ακριβείας!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: +(30) 210 33 90 340

Διεύθυνση: Σκουφά 2, Κολωνάκι, Αθήνα.

Το κόλπο για να αποθηκεύεις τις φωτογραφίες και βίντεο που βλέπεις στο Instagram

Προηγούμενο άρθρο

GRBossible “In Action”: H εναρμόνιση της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Περισσότερα ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα Άρθρα