Τον θεωρούσε δεύτερο πατέρα της αφού τα τελευταία 15 χρόνια ήταν γι΄αυτήν μια ανεξάντλητη αγκαλιά αγάπης, πίστης και σοφίας. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο κατέφευγε στις μεγάλες χαρές αλλά και στις λύπες της και ο πρώτος που έμαθε πριν από περίπου ένα χρόνο ότι η βουλευτής της ΝΔ θα πάρει την ευχή του Θεού και θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον αστυνομικό Κίμωνα Μπάλλα.
Η Έλενα γνώρισε τον γέροντα-ιεραπόστολο Σοφρώνιο στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και από τότε ήταν ο φύλακας-άγγελός της. Της πρόσφερε διεξόδους, νέους δρόμους προς την πίστη, αισιοδοξία και ακόμη μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Στις ατέλειωτες συζητήσεις που έκανε μαζί, του εξέφραζε τις επιθυμίες της ψυχής της. Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις τους η οποία, όπως μάθαμε, έγινε μετά την τέλεση του κρυφού γάμου της με τον αστυνομικό Μπάλλα, ο γέροντας διαισθάνθηκε τις ανησυχίες της και μετά από προσευχή, έκανε για εκείνη μια προφητεία για το παιδί που περιμένει με τόση λαχτάρα να έρθει στη ζωή της και να ολοκληρώσει την ευτυχία της.
«Ο Θεός θα σε ευλογήσει με αυτό το δώρο κόρη μου…». Και με αυτή την λιτή φράση έφερε δάκρυα συγκίνησης στα μάτια τις νιόπαντρης βουλευτίνας, η οποία σήμερα ευγνωμονεί τον Θεό που πρόλαβε να πάρει την ευλογία αυτού του άγιου, όπως τον χαρακτηρίζει, ανθρώπου.
Ο γέροντας Σοφρώνιος έφυγε χθες από τη ζωή και η Έλενα τον αποχαιρέτησε και δημόσια με λόγια σεβασμού και μεγάλης αγάπης. Με μια δημοσίευση της στο Instagram έγραψε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον παππούλη μας, τον γέροντα Σωφρόνιο. Έναν ιεραπόστολο , πατέρα και φύλακα άγγελο για όλους όσοι είχαν ανάγκη. Τον γνώρισα πριν από 15 χρόνια όταν σε μια επίσκεψη μου στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ άκουσα τις μοναχές να μιλούν για ένα φωτισμένο γέροντα. Έτσι είχα την τύχη και την ευλογία να τον επισκέπτομαι, να κουβεντιάζω μαζί του και να νιώθω ότι έχω ένα δικό μου άνθρωπο που με αγαπά και με νοιάζεται. Όλη του η ζωή στο δρόμο του Χριστού. Όλα τα λόγια και οι πράξεις του αγάπη για τον συνάνθρωπο. Χαιρόταν και πονούσε αθώα και αβίαστα σαν μικρό παιδί. Αγαπούσε και βοηθούσε όλο τον κόσμο. Συχνά μου τηλεφωνούσε για ανθρώπους που είχαν ανάγκη κι έκλαιγε γιατί πονούσε με τον πόνο του άλλου. Πόσο αγνός, πόσο ευαίσθητος και αξιαγάπητος!
Πριν από περίπου δέκα μέρες που τον είχα επισκεφτεί μου υπενθύμισε την αγαπημένη του προσευχούλα «Γλυκύτατε Πατέρα μου αξίωσε με στη Βασιλεία σου, γλυκύτατε Χριστέ μου βοήθησε με, γλυκύτατο Πανάγιο Πνεύμα φώτισε μου το έρεβος». Σας παραθέτω το βίντεο που έκανε την προσευχούλα του για να δείτε πόσο γλυκός άνθρωπος ήταν. Προχθές ο παππούλης μας μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Πήγα κι εγώ κοντά του. Με αγκάλιασε, με φίλησε και μου έδωσε ευχές λίγο πριν μπει στην εντατική. Παρά τους πόνους και την καρδιακή, αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια που έπαθε μας χαμογελούσε χωρίς να παραπονιέται και στο χέρι του κρατούσε ένα κομποσκινάκι. Σήμερα η καρδούλα του δεν άντεξε και ο παππούλης μας ήσυχα κοιμήθηκε.. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη, γενναιόδωρη ψυχή, ταπεινότητα και αγνότητα. Τυχεροί όσοι τον γνώρισαν. Καλό Παράδεισο παππούλη μου…»
Σχόλια